Anyu süt: almás kosárkák
Gyors desszertként, mi most ismét a klasszikus, megunhatatlan almás sütire gondoltunk, ezúttal egy kicsit másképp elkészítve.
olvass továbbGyors desszertként, mi most ismét a klasszikus, megunhatatlan almás sütire gondoltunk, ezúttal egy kicsit másképp elkészítve.
olvass továbbA sütemények divatja is változik. Régen senki nem eresztette volna el a jó kis tömény csokitortát, a Dobost, meg a Rákóczi-túróst, a franciakrémesről nem is beszélve. Persze ezeket ma is imádjuk, de azért a modern kor divatja mindenkihez elért.
olvass továbbBelvárosi lüktetés 2016 utolsó hetében!
olvass továbbMindannyiunknak megvannak a bevált édességeink, amiket minden évben elkészítünk a téli ünnepre, arra az esetre, ha idén újítani szeretnétek, hoztunk nektek egy inspiráló képgalériát. Ha hatalmas változásokat nem is, kedvet biztosan hoznak a készülődéshez!
olvass továbbHa nem vagy egy konyhatündér, vagy kevés időd van a karácsonyi édesség elkészítésére, mi megtaláltuk a legcukibb megoldást. A rénszarvas muffin nemcsak finom, kreatív és szemet gyönyörködtető meglepetés a karácsonyi asztalon, de az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető nassolnivaló, amit kezdőknek is bátran ajánlunk.
olvass továbbA forralt bor a tél és a karácsonyi vásárok kötelező kelléke. Ha otthon is szívesen elszürcsölgetnéd a képzeletbeli kandallód mellett, és a szupermarketekben kapható forralt bor fűszerkeverék nem elégíti ki az igényeidet, alább olvashatsz egy egyszerű, de nagyszerű receptet.
olvass továbbA mézeskalács a kihagyhatatlan karácsonyi sütemény, amit általában mindenki szeret megenni, szagolgatni, de még sütni is. Egyrészt, mert a csodálatos fahéjas-szegfűszeges illat az egész otthonunkat betölti, másrészt pedig kiélhetjük a kreativitásunkat. A mézeskalácsokat díszíthetjük sütipecséttel, vagy egyszerűen csak a pohár aljával, tojásfehérjéből és porcukorból készült írókával, ételfestékkel, marcipánnal, csokival vagy színes cukorkákkal. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, azonban mi összegyűjtöttünk 25 gyönyörű és édes díszítési ötletet, ha valaki éppen inspiráció híján lenne.
olvass továbbSüssünk, süssünk valamit! Mert néha kell. Akár csak úgy vasárnap délutáni nasinak, akár tízórainak, vagy uzsonnának. Vagy csak úgy. Na akkor tessék! Itt van a világ legegyszerűbb összedobálós sütije. Mert persze vannak napok, amikor szívesen készítünk linzertésztát, meg sütünk bonyolultabb dolgokat, de néha nagyon jó csak úgy gyorsan összedobni valamit, amikor jön a csillapíthatatlan édességigény. S hogy ne legyen azért annyira egészségtelen a dolog, a gyorsaságon kívül az egészségre is ügyelni lehet ennél a receptnél.
olvass továbbA Sport szelet vitathatatlanul sokak egyik kedvenc csokija, azonban azt megígérhetem, hogy a sütemény verzióját még azok is imádni fogják, akik esetleg az eredeti verzióért nincsenek oda. Így karácsonyhoz közeledve nem feltétlenül kell új receptekkel kísérleteznünk, ugyanis az is egy nagyon jó megoldás lehet, ha egy egészen hétköznapi desszertet ünnepi formába öntünk.
olvass továbbNem, egyáltalán nem szokatlan ajándék egy üveg minőségi italt adni kifinomult ízléssel rendelkező ismerőseinknek. Az egyetlen buktató az lehet, ha nem az ízlésének megfelelő irányból választunk. Ennek elkerülésére jó,ha kicsit kutakodunk előtte, de most mi is ajánlunk például egy igen remek bort.
olvass továbbTáplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.
olvass továbbAzoknak, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak; vagy csak szimplán nem a konyha ördögei - én megértelek -, következzenek a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető sütemények.
olvass továbbZöldborsóleves, zöldborsófőzelék, párolt zöldborsó, nagyjából ezeket az ételeket fogyasztjuk leggyakrabban a zöldborsóból. Pedig finom krém, pástétom is készíthető belőle, kiváló vendégkínáló is egyben. A mentától kap egy üde, friss, zsenge ízt, de a chilli tüzessé teszi és illik a téli ételekhez.
olvass továbbA mandulaliszt azon kívül, hogy rendkívül egészséges, friss, egyedi ízt kölcsönöz a belőle készült ételeknek. Megosztunk veletek négy receptet, mely mandulalisztből készül és a Mi kedvenceink. Aki próbálta már, az tudja, hogy miért imádjuk ezt az alapanyagot, aki még nem, annak ideje kísérleteznie!
olvass továbbTeát ajándékozni mindig biztos siker: nincs is annál jobb,mint egy finom meleg teával a kézben bekuckózni a hideg téli estéken. Most ráadásul egy igen különleges rooibos teát ajándékozhatunk.
olvass továbbA Fat Mo’s Band „Welcome to Fat Mo’s Land” című felvétele bemutat mindent, amiért érdemes újra és újra visszatérni a Nyáry Pál utcába!
olvass továbbAz utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat eredménye. Azok pedig, akik a nyers étkezést a mindennapjaikba bevezették, arra buzdítanak mindenkit, hogy valóban csak szépen, fokozatosan álljanak át erre a speciális táplálkozásra. Számtalan előnye van annak, hogy nem éri hőhatás az alapanyagokat. Szerintünk érdemes lenne legalább részben, néhány étkezésnél a nyerskonyha szabályait betartva elkészíteni táplálékunkat.
olvass továbbÉdesszájú vagyok, nincs ezen semmi szégyellnivaló. A következő receptek pedig - bár nem mindegyik magyar - de kétség kívül a hazai konyha kedvencei. Megmutatom, hogyan tudod elkészíteni őket, ha esetleg nem volt alkalmad ellesni a nagymamától a fortélyokat.
olvass továbbÍme a vegán brownie recept, alacsony cukortartalommal, hozzáadott zsiradék és bűnmentes finomság.
olvass továbbA csecsemő számára a legegyszerűbb, leghigiénikusabb és a legjobban emészthető táplálék az anyatej. Régen , mikor még nem voltak megfelelő tápszerek, rettegtek az anyák attól, hogy nem lesz elég az anyatej és a baba számára nehezen megemészthető tehéntej hígítást kell alkalmazniuk. Ma is úgy véljük, hogy a legjobb az anyatej, legalábbis 6 hónapos korig optimális, és elegendő utána elkezdeni a vegyes táplálkozás bevezetését.
olvass tovább