STYLELIFE / Gasztronómia


Mai mosoly: csirkés jalfrezi

  • 2013. november 13.

Erről a receptről egy volt kolléganőmtől hallottam, aki afrikai barátja révén ilyen érdekes curryket hozott be az irodába. A jalfrezi egyfajta curry, mely paradicsomból, paprikából, hagymából és különféle zöldségekből, vagy húsokból készül. Fűszeres, csípős és érdekes elsősorban azért, mert a paprika miatt olyan kellemesen édes-savanyú lesz. A receptben nem a hagyományos chilit, hanem zöld chilit használtam, így az étel nem annyira csípős. A helyiek erre mondanák, hogy amolyan turista csípős. Angliában az egyik legnépszerűbb indiai étel, természetesen a tikka masala után.

olvass tovább

Fiatalító tonic

  • 2013. október 29.

Az alábbi tonic hidratálja a sejteket, feltölti a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal sejt szinten. Segít a szervezet sav-bázis egyensúlyát helyreállítani, amely az öregedés első számú rizikó faktora

olvass tovább

Fittanyuka: Tejmentes Túrógombóc

  • 2013. október 27.

A túrógombóc szinte mindenki kedvence. Aki viszont valamilyen okból kifolyólag nem fogyaszt tejet és tejtermékeket, nekik sem kell lemondani a gombócról. Alapja a semleges ízű köles, amelyet igazán „túrójellegűvé” ízesíthetünk a citromhéj és citromlé segítségével.

olvass tovább

A Cake-pops varázsa

  • 2013. október 26.

A sütinyalóka ismertebb nevén Cake-Pops az egyik legkedveltebb édesség a gyermekek körében. A házibulik nagy kedvence igazából bármilyen alkalomra elkészíthető, a legjobb benne mégis az, hogy akár apró sütemény maradványokból is könnyedén összeállítható és máris osztogathatjuk

olvass tovább

Mai mosoly: vargányakrémleves

  • 2013. október 21.

Ez egy régi recept, még abból az időből mikor hetedhét ágra sütött a nap. Volt itthon vargányám, ugyan nem friss, de frissen fagyasztott és egy szikkadt kalácsom. Akkor gondoltam én, vargányakrémlevest csinálok a barátoknak, meg báránysültet indiai módra mandulás rizzsel és raitával,, miközben összevetjük nyaralásunk fényképeit, jókat nevetünk, borozunk, miegymás. Tehát következzék a recept, ami szerintem akár egy őszi estén is nagyon jól eshet a család apraja-nagyjának.

olvass tovább

Mai mosoly: expressz ír kenyér

  • 2013. október 15.

Imádom a friss, forró kenyeret. Imádom, ha nem kell órákig keleszteni, dagasztani, vagy a kovászra várni napokat, heteket.Ez a kenyér ilyen.Imádom, ha a frissen sült kenyér illata belengi a lakást úgy, hogy mindeközben forró csokit kortyolgatok a kanapén ülve és nézem a csodálatos tájat.

olvass tovább

Fittanyuka: zserbógolyó

  • 2013. október 12.

Elérkezett az ősz és a diós desszertek ideje. A dió nagyon értékes olajokat tartalmaz és magas az E vitamin és kalcium tartalma, a legjobb ha nyersen fogyasszuk. Most egy olyan desszert receptemet mutatom be nektek amely ízre pontosan olyan, mint a hagyományos zserbó. Tudjuk, a hagyományos zserbót sütni kell, viszont ezt nem és sokkal gyorsabban is elkészíthető! Nyers desszertnek is megfelel, az összetevők teljesen természetesek és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, továbbá tej,- tojás és gluténmentes! Nem kis hátránya, hogy szénhidrát tartalma is alacsonyabb.

olvass tovább

Mai mosoly: egy falat Görögország

  • 2013. október 06.

Mikor ezt a receptet írtam, a szívem megszakadt, mert vége lett a nyárnak…és talán ez volt életem egyik legjobb nyara! Azonban valahol nagyon örültem is, hiszen kezdődik az ősz, a borfesztiválok, pálinkafesztiválok szezonja, és mert a testvérem, aki Új-Zélandon él is ebben a hónapban látogatott haza. Szóval izgalommal töltött el ez az időszak is.

olvass tovább

Mai mosoly: joghurtos zsemle, ellenállhatatlan

  • 2013. október 02.

Egy forró zsemle, vagy egy forró kenyér…sajnos egyiknek sem tudok ellenállni. A forró péksüteméynek a kedvenceim, nem tagadom. Csak sajnos finom házias ízt ritkán érezni a közértben beszerzett péksütemények, kenyérfélék esetében.

olvass tovább