STYLELIFE / Gasztronómia
Csokis cseresznyés Martini Valentin-napra
- 2016. február 14.
Szeretnéd Valentin-napon beindítani az estéteket egy finom koktéllal? A két csábító alapanyag, a csokoládé és a cseresznye felhasználásával pillanatokat alatt készíthetsz finom vágyfokozó italokat. Az összetevők tökéletesen harmonizálnak együtt, édes és gazdag ízkombinációt létrehozva. Az este további folytatását pedig rátok bízzuk!
olvass továbbBarlangba vájt, gyönyörű panorámás étterem az olasz riviérán
- 2016. február 08.
Van romantikusabb egy gyertyafényes vacsoránál a tengerparton? Mi sem gondoltuk volna, hogy a válasz lehet igenlő, amíg a dél-olasz Polignano a Mare nevezetű településen meg nem nyitott a barlangoldalba vájt Grotta Palazzese hotel és étterem, káprázatos kilátással az Adriai-tengerre. Szemet gyönyörködtető képek következnek!
olvass továbbGyümölcsök fogyókúra idején
- 2016. február 05.
A gyümölcsök szépek, finomak, vitaminokban, ásványi anyagokban, vízben bővelkednek. Mi pedig, amikor fogyni szeretnénk, mégis nehezen tudjuk eldönteni, hogy most ehetjük vagy sem? A kérdés azért érdekes, mert a gyümölcs egészséges, ugyanakkor magas cukortartalommal bír általában. A gyümölcsök a túlnemesítés miatt tízszer több cukrot tartalmaznak, mint nagyanyáink idejében.
olvass továbbRáérsz hétvégén? Ezt próbáld ki! Pogácsa a javából!
- 2016. február 04.
Ha egy igazán finom pogácsát próbálnál ki, amiből akár grissini szerű-t is készíthetsz, akkor a következő recept a kedvenced lesz!
olvass továbbÉltető fűszerek
- 2016. január 31.
A fűszereknek bódító illatuk van és fokozva az ízélményeket, a főztödet is megbolondíthatod velük. De arra talán nem is gondolsz, hogy közöttük jó néhány kiváló antioxidáns, koleszterincsökkentő ás anyagcsere növelő hatással bír. Összegyűjtöttük azt a 7 fűszert, amit érdemes a konyhaszekrény legkönnyebben hozzáférhető polcán tartanod.
olvass tovább7 finom fehérjedús étel
- 2016. január 30.
Elhoztunk nektek hét egészséges, ugyanakkor finom ételt, melyek szerves részét képezhetik a megfelelő étrendeteknek.
olvass továbbIndiai ízélmények
- 2016. január 30.
Ha szereted az indiai konyhát, azért, ha még nem próbáltad, akkor azért kell mindenképpen kipróbálnod az alábbi ételeket. Az indiaiak szeretnek változatos fűszerezésű és állagú ételeket készíteni, ezeket az ínycsiklandozó falatokat pedig kár lenne kihagynod. Ha igazán bátor vagy, te magad is nekiveselkedhetsz otthon, ha ennél kényelmesebb vagy, akkor irány felfedezni a város legjobb indiai éttermét! Aztán mi is kérjük a tippeket, hogy mit hol érdemes megkóstolni!
olvass továbbAnyu süt: tökéletes túrófánk
- 2016. január 29.
Vagy legalábbis szerintünk tökéletes. Arra mindenképpen, hogy gyorsan valami finomságot varázsoljunk az asztalra, akár a családnak, csak úgy kényeztetésképpen, akár a hirtelen betoppanó vendégeknek. Túró és tojás gyakran akad otthon, ezért ez egy kézenfekvő dolog, ráadásul nagyon jó!
olvass továbbAnyu főz: sült, töltött paradicsom
- 2016. január 27.
Vannak olyan ételek, amelyek egészen egyszerűen mosolyra fakasztják az embert. Szerintünk a paradicsom éppen ilyen. Hiszen a mosolygós piros zöldség (mely sokak szerint legalább ennyire gyümölcs is) – nem csupán becsempészi a nyári napsütést az asztalunkra, hanem nagyon egészséges is. Persze ma már egész évben kaphatóak a paradicsom legkülönbözőbb fajtái, az igazi szabadtéri paradicsomnak semmi mással nem összehasonlítható az íze és zamata.
olvass továbbParty fasírtgolyók
- 2016. január 24.
Nem szükséges nehéz falatokkal terhelnünk szervezetünket, a megszokott ízeket egészséges alapanyagokból is előállíthatjuk. Ilyen ez a pelyhekből, magvakból, fűszerekből készített roppanós fasírtgolyó, amely bármelyik svédasztalon, vagy hidegtálon megállja a helyét. Hétköznapokon fogyaszthatjuk köretekkel, salátákkal egyaránt.
olvass tovább8 ok, amiért szeretjük a savanyú káposztát
- 2016. január 23.
A savanyú káposzta a téli táplálkozás egyik fontos alapanyaga. Fehér fejes káposztából készül só hozzáadásával, tejsavas erjedéssel. Tápanyagokban gazdag, sokféle vitamin és ásványi anyag-tartalma nagymértékben hozzájárul szervezetünk egészséges működéséhez. Összegyűjtöttünk pár hasznos információt, hogy miért is érdemes rendszeresen fogyasztanunk.
olvass tovább8 fogyasztó étel
- 2016. január 22.
A diéták, fogyókúrák legnehezebb része, az apró csipegetések, nassolások elhagyása. Vannak azonban olyan ételek, melyek állítólag negatív kalóriatartalmúak, ugyanis olyan folyamatokat indítanak be a szervezetben, melyek több kalóriát égetnek, mint amennyit fogyasztásukkal beviszünk, és magas víztartalmuknak köszönhetően gyakorlatilag kalóriamentesek. Legközelebb, ha rád tör az éhség, ezekből az életekből válogass!
olvass továbbA legfinomabb diétás reggeli!
- 2016. január 21.
Kemény diétában vagy, de az édes ízekről nem tudsz lemondani? Íme, a legfinomabb diétás reggeli!
olvass továbbFinom és nem hízlal?
- 2016. január 20.
Folytatjuk a finom, de nem hizlaló édességek sorát. Ezzel is szeretnénk segíteni, hogy a téli fogyókúra hatékonyan kitartson akár a bikini szezonig!
olvass továbbTéli idénynövényeinkről
- 2016. január 19.
Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.
olvass továbbMilyen az ideális borospohár?
- 2016. január 16.
A pohárvásárlás esetében, akár az élet legtöbb területén, érdemes az arany középutat választani.
olvass továbbKarcsúsító reggelik az egészséges napindításhoz
- 2016. január 14.
A rögtön ébredés utáni étkezés ad egy jóleső löketet az anyagcserének már a nap elején. A kulcs hozzávaló pedig a fehérje, ami csökkenti az éhségérzetet stimuláló hormonok szintjét, és energiával tölt fel. Következzenek a reggel finom és egészséges sztárjai.
olvass továbbNagy téli immunerősítés
- 2016. január 07.
Sokak számára az ősz és a tél egyet jelent a megfázásos, influenzás megbetegedések kezdetével, amiből aztán tavaszig ki sem lábalnak.
olvass tovább