STYLELIFE / Gasztronómia


Ma van a Palacsinta világnapja

  • 2025. március 04.

Ki ne szeretné a palacsintát? A palacsinta világnapja mindig a negyven napos böjt kezdetére, azaz húshagyókeddre esik. A világ szinte minden országában tartják ezt az ünnepet. Hiszen szinte minden nemzetnek megvan a saját palacsintája.

olvass tovább

Tiramisu crepe cake recept

A palacsinta valószínűleg éppannyira bekerülne a világ tíz legnépszerűbb desszertjének listájára, mint a tiramisu, éppen ezért mi is lehetne jobb ennek a két csodás és ínycsiklandó édességnek a keresztezésénél.

olvass tovább

Tatár beefsteak

Egy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.

olvass tovább

A FLAVA Kitchen & More bemutatja a FLAVA Cafe & Brunch-ot

  • 2025. február 27.

Új szolgáltatással bővíti kínálatát a FLAVA Kitchen & More, a Budapest belvárosában található étteremben 2025. március elsején debütál a Flava Cafe & Brunch. A vendégek minden nap 11 és 16 óra között kóstolhatják meg az új brunch kínálatot, míg az esti órákban továbbra is a klasszikus FLAVA vacsoramenüé lesz a főszerep.

olvass tovább

A mozzarella 50 árnyalata

  • 2025. február 25.

A mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag, az otthoni és az éttermi konyhákon egyaránt. A Szarvasi Mozzarella segítségével összegyűjtöttünk néhány kevéssé ismert tudnivalót róla.

olvass tovább

A zabliszt jótékony hatásai + recept

  • 2025. február 18.

Ha reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.

olvass tovább